kua jln-jln . .salam sumer pembaca belog sekalian.. ^ ^


cik iera xsmpt nk update bel0g tersyg c0z cik iera bru baek dr demam.xlrt nk update.
baru2 ney cik iera ngn kwn2 kua g jln2 n bli brg..ari sabtu yg lepas..mula2 kt0rg g EC Mall.tgk wyg laa.hehe.cte KL Gangster.actually kwn baek cik iera yg nk sgt tgk cte 2.lyn jew laa.tp an best jgkk cte 2.lagi2 tyme ade zizan.lwk bt0ll.HAHA.:D


KL GANGSTER mengisahkan cerita hitam dua beradik;Malik dan Jai yang telah terjebak dalam dunia gangsterisme.Malik (abang Jai) telah dipenjarakan selama 5 tahun akibat dikhianati oleh kumpulannya sendiri yang didalangi oleh Shark,anak tiri King iaitu ketua kongsi gelap yang paling berpengaruh di KL.Setelah dibebaskan,Malik bertekad ingin berubah serta menjauhkan diri dari kehidupan hitam sebagai ahli kongsi gelap.

Malik menjalani rutin kehidupan seperti orang biasa yang lain sambil menjaga ibunya yang sudah tua tapi sebagai bekas banduan yang dipandang serong oleh masyarakat adalah agak sukar dia menjalani kehidupan seperti biasa. Beliau sering diganggu oleh gangster-gangster lain yang masih berdendam dengannya sehingga King tampil menghulurkan bantuan untuk Malik memulakan kehidupan baru.

King mengarahkan orang-orangnya supaya tidak menganggu kawasan Malik dan ini amat tidak disenangi oleh anak tirinya Shark yang ingin menjadi "Raja" di KL.Berlainan pula dengan kehidupan adiknya Jai yang masih hanyut dibuai kemewahan hidup di dalam dunia gangster.Bagi Jai kemewahan hidup adalah segalanya dan ini hanya boleh dicapai dengan dunia hitam yang diceburinya sekarang. Dia sanggup melakukan apa saja demi wang dan kuasa. Jai antaraorang kuat Shark dalam apa saja misi yang Shark lakukan. Jai lah orangnya yang akan tampil ke depan untuk merealisasikan apa jua yang diarahkan Shark. Sayap Shark semakin berkembang tetapi dengan kemunculan Malik,Shark terasa tergugat dan tercabar.
lunch kt rasaMas..pastu lepak2 kt teluk cempedak aka TC..smpt laa jgk bergambar.hehe.


kt tcbye bye bye


cik iera membebel..

2 comments:

Syafiq A. Ghani said...

wah, gi jalan2 ye cuti2 ning. hoho

cik iera said...

aah.hee.syafiq xg mne2.??
cuti ney sje mcm2 tmpt kte g..
mule2 g kl..jmpe akk.
ps2 blik kg..pnt..tp sr0nok :p

hak milik cik iera